Olvasóleányka

Ősszel megjelenő könyvek

2016. szeptember 04. 12:15 - Olvasóleányka

autum-fall-indie-hipster-books-leafs-autumn-leaves-reading-cute-boots.jpg

Idén ősszel is bővülnek a könyvesboltok polcai, és nem is akármilyen könyveket szerezhetünk be.Találunk őszi, esős estékre való romantikus könyvet vagy az izgalmat kedvelőknek, kedélyborzoló krimiket.

Bemutatom Nektek az én kedvenceimet, amiket már alig várom, hogy a kezemben tarthassak :)

3008550_5.jpg

Colim Tóibín könyve az egyik, amit már a legrégebb óta várok. Tavaly decemberben láttam a film bemutatót, amit Oscar-díjra is jelöltek. Viszont a könyv magyar fordítása csak idén történt meg.
A történet Eilis Lacey-ről szól, egy ír lányról, aki emigrál New Yorkba az 50-es években. Meg kell küzdenie a honvággyal, és közben döntenie kell, hogy a kötelességeinek tesz eleget vagy pedig a szerelmet választja.
Nekem amúgy egyik nagy kedvenc témám a 50-es, 60-as, 70-es évek Amerikája.
Megjelenés: 2016.09.15.

3333953_5.jpg

Paulo Coelho-ról ebben a bejegyzésben olvashattok bővebben.
A kém című könyve Mata Harinak, kora legkívánatosabb nőjének csodálatos és titokzatos életét tárja fel, aminek alapjául a lányának írt levelei szolgáltak.
Megjelenés: 2016. 10. 03.

 

3257117_5.jpg

A könyv első része az Egy másodperccel később, aminek témája, hogy terrortámadás éri az Amerikai Egyesült Államokat, mégpedig az egyik legrettegettebb módon, az elektromágneses hullámot (EMP) gerjesztő, pusztító fegyverrel. Azaz nincs áram, nincs kommunikáció, leállt a közlekedés, fogyóban a gyógyszerek, őrjöngő bandák uralják az országot, az emberek éheznek és a túlélésért küzdenek. Ez ráadásul egy olyan lehetőséget vet fel, ami bármikor bekövetkezhet a világunkban. Az Egy évvel később ennek a folytatása még izgalmasabb cselekménnyel.
Megjelenés: 2016.10.03.

3320825_5.jpg

Noah Hawley-től még nem olvastam könyvet, de a fülszöveg nagyon megfogott a könyvvel kapcsolatban.
Egy ködös nyári éjszakán magánrepülőgép száll fel az Egyesült Államok keleti partvidékéhez tartozó Marthas Vineyard-szigetről New York felé, fedélzetén tizenegy utassal.
Tízen a felső tízezer tagjai, a tizenegyedik egy nem túl jelentős festő. Tizenhat perccel az indulás után a gép az óceánba zuhan. A katasztrófát ketten élik túl: Scott Burroughs, a festő és a gépen utazó médiamogul négyéves kisfia. Burroughsnak sikerül a lehetetlen: partra úszik a gyerekkel. Ott aztán belekerül a nyomozás és a médiahisztéria kettős forgatagába. De vajon véletlenül zuhant-e le a gép? Vagy a befolyásos embereket szándékosan gyilkolta meg valaki?
Megjelenés: 2016.10.10.

3424466_5.jpg

Jenny Colgan-ra a minap találtam rá. A borítók voltak, amik először felkeltették az érdeklődésemet, majd a könyvek történetei is.
Magyarul megjelent korábbi művei a Találkozzunk a Cupcake kávézóban, valamint Karácsony a Cupcake kávézóban. Issy Randallt, a Cupcake Kávézó büszke tulajdonosa, aki megnyitja álmai cukrászdáját.
A Piciny csodák péksége Polly és Chris kapcsolatáról szólt, ami válságba kerül. Polly elköltözik vidékre, ahol a sütés nyújtotta örömöknek köszönhetően talál vissza a boldogsághoz és barátkozik össze a helyiekkel.
A könyvek telis-tele vannak ínycsiklandozó sütemény csodákkal, recepteket is találunk bennük. Az ember olvasás közben megéhezik :)
Az első 2 könyvet most, nyaraláson fogom elolvasni. Már nagyon várom! :)
Megjelenés: 2016.10.11.

.3220853_5.jpg

Az Arab és Az Arab szeretője nagyon szórakoztató, szexis, érdekes szerelmi történet egy magyar nő és egy arab férfi kapcsolatáról. Várom, hogy megtudjam mi történik, milyen életet lesz az arab kultúrában nevelkedő lányuknak.
Megjelenés: 2016. 10. 14

3340127_5.jpg

 A sorozat első része Téged nem lehet elfelejteni címmel jelent meg. A könyv 2 szálon fut, 2 bűncselekmény gyilkosát keresik. Könnyed olvasmány, de mégis izgalmas. Az írónő mindig megkavarja a szálakat és elbizonytalanítja az olvasót a lehetséges gyilkossal kapcsolatban.
A második része A Hamupipőke-gyilkosság, Laurie Moran főszereplővel ismét egy megoldatlan bűnügy megoldásába kezd.
Megjelenés: 2016.10.16. 

14079611_1434248079923817_4425999946497641192_n.jpg

Ezenkívül, persze rengeteg jó könyv kerül még a piacra, de számomra ők a nagy kedvencek. Felkerültek az "Elolvasandó" listámra, ami így is elég hosszú már :

Ráadásul, ahogy az ember böngészi a kiadók oldalait, mindig talál újabb könyveket, amik már megjelentek, de valahogy még nem jutott el a hír hozzánk. A nyaralásra nagy böngészésben voltam, hogy mit is olvassak. Nagy nehezen sikerült eldönteni, de időközben rengeteg jó könyvet találtam még.

Így a következő blogbejegyzésbe arról fogok írni, hogy mik is szerepelnek a listámon. Így, ha Nektek épp nincs ötletetek, hogy mi olvashattok, itt is tudtok böngészni majd :)

A nyaralás alatt nem fogok blog bejegyzéseket írni, de szebbnél szebb tengerpartos-ebook readeres képet fogok posztolni a Facebook-on és az Instagram-on. Mert nyaralásra praktikusabb az ebook, mint 4-5 könyvet cipelni a bőröndbe :)

Szép hétvégét Nektek!

beach-and-ebook.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://olvasoleanyka.blog.hu/api/trackback/id/tr3811671168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása