Olvasóleányka

Októberi könyvlista

2016. október 01. 11:14 - Olvasóleányka

autumn_book_v_by_missparisienne-d31halp.jpg

Az ősz tényleg beköszöntött.

Mi is jut eszünkbe róla? Sárga falevelek, hűvös esték, meleg pléd, forró teák, kényelmes kanapé, és jó könyvek. Legalábbis egy könyvmolynak :)

Az október is fantasztikus könyveket ígér nekünk! Én már mos úgy érzem, hogy el vagyok havazva könyvek terén és egy pánik uralkodik a fejemben, hogy melyik könyvet is olvassam, és hogy fogom utolérni magam. Még felsorolni is hosszú őket :)

Íme az én listám, azokról a könyvekről, amik októberben boldogítani fognak, amik a postaládámba érkeznek, valamint amelyek ebben a hónapban jelennek meg a könyvesboltokban és felkerültek a végét nem érő "Elolvasandó" listámra.

3450203_5.jpg

Szerintem nincs lassan már olyan ember, aki ne hallotta volna a címet. Igaz a könyv nem most jelent meg, hanem februárban. De mivel október 6-án kerül a könyv alapján készült film a mozikba, ezért a könyv új borítót is kapott, valamint hatalmas a felhajtás körülötte. Nem véletlenül. Hisz egy zseniális, lebilincselő történetről van szó, egy hatalmas csavarral a végén.
Az októberi olvasást ezzel fogom kezdeni. Nemcsak azért, hogy még a film előtt (megpróbáljam) elolvasni újra, hanem mert október 22-én Debrecenben könyvklubot tartunk, ahol a téma maga a könyv és a film lesz. És mint, szervezőnek, illik rendesen felkészülni a műből.
Ha debreceniek vagytok és szeretnétek csatlakozni a Könyvklubhoz további részleteket itt találtok.
Ha pedig még nem olvastátok, a 21. Század Kiadó oldalán meg tudjátok rendelni 20% kedvezménnyel.

3424466_5_1.jpg

A Jenny Colgan könyvekkel szeptemberben ismerkedtem meg, és az írónő stílusa és történetei zabálnivalók. Szinte szó szerint :)
A Cupcake sorozatról írt értékelést itt tudjátok visszaolvasni.
A Piciny csodák péksége Polly és Chris kapcsolatáról szólt, ami válságba kerül. Polly elköltözik vidékre, ahol a sütés nyújtotta örömöknek köszönhetően talál vissza a boldogsághoz és barátkozik össze a helyiekkel.
Ez a könyv is tele lesz jobbnál jobb receptekkel, ahogy az előzőek, úgyhogy a nyálcsorgatás és gyomorkorgás esélyes olvasás közben.

27258100.jpg

És hogy lássátok mekkora is a Jenny Colgan iránti szerelmem, megrendeltem az egyik könyvét angolul, mert itthon nem fordították le :/
A cím annyit tesz, mint "Az örökké tartó boldogság kicsiny boltja", vagy valami hasonló.
A történet arról szól, hogy a Birminghamben lakó Nina beosztása megváltozik a helyi könyvtárban. Eddig segíthetett mindenkinek megtalálni a megfelelő könyvet, találkozott a visszajáró olvasókkal, most pedig a leépítések miatt egy eldugott kis szobába rakják a számítógépes teendőket elvégezni.
Majd Nina figyelmét felkelti egy olyan üzleti lehetőség, amit senki se kezdene el szívesen: Skócia felvidékén egy apró könyves busz működtetése. Nincs számítógép, egész nap kint vagy a hidegben, kicsi a lakosság. A baj pedig akkor kezdődik, mikor elakad a vasúti átjárón... :)
Nagyon jó kritikákat olvastam a külföldi oldalakon, és persze minden könyvmoly szívéhez közel áll a téma: egy könyvesbolt tulajdonosa lenni :)
Van egy külföldi oldal, ahonnan ingyen szállítják a könyveket Európán belül bárhova. Ráadásul ez a könyv pont 50% kedvezménnyel volt megvásárolható. Aki szeret angolul olvasni, annak ajánlom a http://www.bookdepository.com/ - t.

3320825_5_1.jpg

Noah Hawley-től még nem olvastam könyvet, de a fülszöveg nagyon megfogott a könyvvel kapcsolatban.
A könyv már megjelenése előtt akkor sikert aratott, hogy napok alatt felkerült a legnagyobb sikerlistákra. A történet nem csak az olvasók, de a kritikusok közt is egyöntetű sikert aratott, mert a szenvedélyes összecsapások nagy gonddal és alapossággal megrajzolt szereplők között zajlanak le. Közel negyven országban vár megjelenésre, így nem csoda, hogy a Sony Pictures megvette a filmjogokat. Ahogyan az sem, hogy az elmúlt évtized egyik legsikeresebb forgatókönyvíróját kérte fel a megfilmesítésre: magát a szerzőt, Noah Hawley-t.
"Egy ködös nyári éjszakán magánrepülőgép száll fel az Egyesült Államok keleti partvidékéhez tartozó Marthas Vineyard-szigetről New York felé, fedélzetén tizenegy utassal.
Tízen a felső tízezer tagjai, a tizenegyedik egy nem túl jelentős festő. Tizenhat perccel az indulás után a gép az óceánba zuhan. A katasztrófát ketten élik túl: Scott Burroughs, a festő és a gépen utazó médiamogul négyéves kisfia. Burroughsnak sikerül a lehetetlen: partra úszik a gyerekkel. Ott aztán belekerül a nyomozás és a médiahisztéria kettős forgatagába. De vajon véletlenül zuhant-e le a gép? Vagy a befolyásos embereket szándékosan gyilkolta meg valaki?"
A könyv a 21. Század Kiadó gondozásában kerül kiadásra. Még előrendelhetitek 20% kedvezménnyel a honlapon.
Én pedig már várom, hogy a postaládámba megérkezzen :)

3257117_5_1.jpg

Amit pedig már tegnap a kezembe vehettem William R.Forstchen trilógiájának második része. Az első rész, az Egy másodperccel később értékelést itt találjátok.
A könyv 2 évvel az elektromágneses hullámokat (EMP) gerjesztő támadás utáni világot mutatja be. A katasztrófát az ország csupán húsz százaléka élte túl. A történetét szintén John Matherson szemszögéből ismerhetjük meg. Nagyon nem akarom leírni a tartalmát, mert olyan spoilereket tartalmaz, ami ronthatja az olvasási élményt, azok számára, aki még nem olvasták az első részét.
Akit viszont érdekel a második része cselekmény leírása, az a kiadó oldalán elolvashatja, illetve 20% kedvezménnyel megrendelheti :)

3340127_5_1.jpg

A könyv A gyanú árnyékában trilógia 2. kötete.
Az első részt a könyvkihívás során olvastam el, ahol a 25 könyvből, számomra ez volt a 10. legjobb könyv.
A műfaja krimi, de a lightosabb verzió. Izgalmas, de mégsem félelmetes.
"A tévéproducer Laurie Moran boldog, amikor A gyanú árnyékában című, megoldatlan bűnügyekkel foglalkozó reality-drámájának kísérleti epizódja sikert arat. És most megtalálta az ideális esetet, mely a következő rész témája lehet: ez A Hamupipőke-gyilkosság.
Amikor Susan Dempsey-t, a gyönyörű és tehetséges Los Angeles-i egyetemistát holtan találták, a gyilkosság számos kérdést vetett fel.
Miért parkolt az autója kilométerekre a holttestétől?
Megjelent egyáltalán azon a meghallgatáson, amelyre egy feltörekvő filmrendező várta az otthonában?
Miért akarja Susan barátja elkerülni a kapcsolatukra vonatkozó kérdéseket?
Összefüggésben volt az eltűnése egy ellentmondásos egyházzal?
Ragyogó műszaki érzéke miatt állt közel a számítástechnika-tanárához, vagy többről volt szó?
És miért hiányzott Susanről az egyik cipője, amikor felfedezték a holttestét?
Laurie tudja, hogy a történet tökéletesen alkalmas a képernyőre, különösen, hogy a korábbi gyanúsítottak között ott vannak Hollywood elitjének tagjai és a technika milliárdosai.
De vajon a gyilkos is így gondolja-e?"
A könyv már megjelent, így hamarosan én is a polcomra rakhatom :)

3220853_5_1.jpg

Az Arab és Az Arab szeretője nagyon szórakoztató, szenvedéllyel teli, érdekes szerelmi történet egy magyar nő és egy arab férfi kapcsolatáról.
A sorozat harmadik része, Az Arab lánya a hónap közepétől lesz megvásárolható.
Nem nagyon szoktam magyar írók könyveit olvasni, nem igazán tudnám megmondani, hogy miért. Gondolom azért, mert magyar filmeket sem szoktam nézni... De az első rész is hatalmas pozitív csalódás volt és nem tudtam letenni, ahogy a másodikat sem. Így remélem a harmadik rész is lesz olyan jó.

3430144_5.jpg

A könyv a hónap végén jelenik meg. A borítója egyszerűen gyönyörű, olyan őszt idéző. Élőben még szebb lesz szerintem, főleg majd amikor a kezemben tarthatom :)
"Evie Snowt idős korában, álmában, a szerettei körében ragadja el a halál. Ki az, aki nem ilyen békés eltávozásra vágyik? Amikor azonban megérkezik a mennyország kapujába, rá kell döbbennie, hogy újra huszonhét éves, és az ajtó nem nyílik. Ahhoz, hogy átjuthasson rajta, meg kell szabadulnia a lelkére nehezedő terhektől: három titoktól, amely fél évszázadon át nyomasztotta őt. Fel kell tárnia titkait, mielőtt késő lesz. Evie csodálatos utazása során többet tanul az életről és a szerelemről, mint azt valaha képzelte volna, s talán a rég elvesztett szerelméhez vezető utat is sikerül megtalálnia."
Elolvasva a tartalmát, még a hideg is kiráz :) Egyszerűen csak gyönyörű. Biztos vagyok benne, hogy szívet-lelket melengető történet lesz.

3371392_5.jpg

Ez a borító egyszerűen meseszép. Ennek köszönhetően figyeltem fel Mary Alice Monroe trilógiájára, amiből már 2 részt el is olvastam szeptemberben.
A Nyári emlékek értékelését itt találjátok.
A Nyári fuvallat -ról a hétvégén fogom megírni a bejegyzést.
A könyvsorozat Marietta Muir-ról és három unokájáról szól. Mindegyik részben más-más unoka a főszereplő.
A nagyi nyárra meghívta magához a 3 lányt, Carsont, Dorat és Harpert. A nagyi célja ezzel, hogy egy utolsó közös nyarat töltsenek együtt kedvenc helyükön Sea Breeze-ben a Sullivan's Island-en.
A történet bemutatja mindannyiuk problémáját, nehézségeit az életben, valamint, hogy hogyan is kovácsolja őket össze ez a 3 hónap együtt lakás. Nagyon szép történet hétköznapi emberekkel, hétköznapi problémákkal és szerethető karakterekkel.
Úgy érzem a 3. rész lesz a kedvencem, ami Harper szemszögéből lesz elmesélve. Az eddigi részek alapján Harper személyisége az, ami legjobban tetszett és amivel a legjobban tudtam azonosulni. Viszont, hogy az elolvasásra mikor kerül sor, sajnos nem tudom :/

covers_408054.jpg

Ennek a könyvnek az elolvasásával még nem vagyok biztos. Nagyon izgalmasnak ígérkezik, de a leírása alapján kicsit túl félelmetesnek is. Nem szeretnék a korán sötétedő estékén megijedni minden árnyéktól :) De lehet, hogy elég bátorságot gyűjtök és belekezdek, mert elég ígéretesnek tűnik.
"A 16 éves Tessa Cartwrightra egy texasi mezőn találnak rá egy félig kiásott sírban. Éppen hogy életben van, mellette egy másik fiatal lány holtteste hever. Később sem emlékszik rá, hogy hogyan került oda, és az események után már csak úgy emlegeti a média, mint az egyetlen életben maradt Margaréta. A gyilkos ugyanis mindig nagy margarétamezőkön szabadult meg az áldozataitól, akit Tessa megtalálása után sikerült elfogni. Vagy legalábbis mindenki ezt hitte.
18 év telt el a brutális gyilkosságok után. Az elítélt gyilkos kivégzésre vár, de továbbra is ártatlannak vallja magát. Egy csoport mindenre elszánt texasi ügyvéd felkarolja az ügyet, újra meg akarják vizsgálni a bizonyítékokat, és nem sokkal később csatlakozik hozzájuk egy elismert törvényszéki elemző is. Az ügyvédek Tessa segítségét kérik, hogy vesse alá magát hipnózisnak, hátha felszínre kerülnek a múlt borzalmas emlékei.
Azt azonban senki sem tudja, hogy Tessa fájdalmas titkot rejteget: valaki már évek óta margarétákat ültet a kertjébe. Vajon az igazi gyilkos űz kegyetlen játékot vele?
A Véres margaréták egy rendkívül eredeti és sokkoló pszichológiai thriller, amely mesterien adagolja a feszültséget, miközben a jelen és a múlt eseményei között egyensúlyoz. Egy nő története, aki az idővel versenyt futva próbálja megfejteni saját rémisztő emlékeit, mielőtt a gyilkos újra lecsapna rá."
Én szóltam, hogy egy kicsit hátborzongató a történet :)

14492334_1462912400390718_2401634293401162472_n.jpg

Szóval nem lesz könnyű az október olvasás szempontjából :)
10 könyvet soroltam fel, de még a polcomon is csücsül pár olvasatlan és hát a szeptemberi könyvlistát sem fejeztem be teljesen.
Szeptemberben 5 könyvet olvastam el, ami nagyon jó. De ez csak azért volt lehetséges, mert nyaralni voltunk 8 napig.
Ráadásul október végén költözünk, és előtt még házfelújítás is lesz.
És olyan dolgokat már meg sem említek, mint, hogy dolgozni kell, hisz a könyvre valót meg kell keresni :) És a házimunkát se csinálja meg senki se helyettem. Ja, és a barátokat se kéne elhanyagolni :)

De nem rémülök meg, és vállalom a megpróbáltatásokat, amit e rengeteg könyv elolvasása miatt kell elszenvednem :D Remélem egyszer majd a halálom is könyvek általi túladagolás miatt fog bekövetkezni :)

Remélem megint sikerült kedvet hoznom az olvasáshoz Nektek, és találtatok olyan könyveket, amik a Ti olvasólistátokra is felkerült.
Ha pedig van kedvetek megosztani velem, hogy Ti mit olvastok ebben a hónapban, akkor nyugodtan írjátok meg kommentben vagy üzenetben itt a blogon, isntagrammon vagy facebookon.

Olvasással, forró italokkal és takarókkal teli októbert kívánok Nektek! :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://olvasoleanyka.blog.hu/api/trackback/id/tr2411756527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása