Olvasóleányka

Szeptemberi könyvlista

2016. szeptember 05. 13:14 - Olvasóleányka

bookandleaves1.jpg

A szeptembert is, mint minden hónapot, sok olvasással tervezem tölteni :)

Ehhez pedig már megvan a rövidnek nem mondható könyvlistám. És természetesen nem a régiek közül válogattam, hanem az elmúlt hónapokban megjelent könyvek közül. Nehogy rövidebb legyen az eredeti lista :)

Néhányukat nem övezett körbe hatalmas médiafelhajtás, és nem voltak hirdetve nagy könyvesboltok főoldalain.
De gyönyörű borítóik vannak, eredeti történeteik, amik magával ragadnak és beszippantanak. De várom már, hogy jól bekuckózva mindegyiket végigolvassam :)

3100225_5.jpg

Rég olvastam már egy jó krimit, és B. A . Paris könyve elég ígéretesnek hangzik:

"Mindenki ismer olyan párokat, mint Jack és Grace. Jack jóképű és gazdag, Grace bájos és elegáns. Kedveljük őket, még ha nem is áll szándékunkban.
És szeretnénk Grace-t jobban is megismerni.
Csakhogy ez nem is olyan egyszerű, ugyanis Jack és Grace elválaszthatatlanok.
Van, aki ezt igaz szerelemnek nevezné. Mások talán feltennék a kérdést, hogy Grace miért nem veszi fel soha a telefont. Vagy miért nem lehet vele beülni valahova egy kávéra, jóllehet nem dolgozik. És hogy marad olyan sovány, noha rafinált fogások sorát főzi? És vajon miért van rács az egyik hálószoba ablakon?" 

3027644_5.jpg

Ha már a krimiknél tartunk, itt a másik nagy kedvencem. A Nevem Pilgrim tudom, hogy olyan könyv lesz, amit nem fogok tudni letenni.

"A Pilgrim egy olyan ember fedőneve, aki nem létezik. Egy gazdag amerikai család fogadott gyermekeként valaha az amerikai titkosszolgálat kémtevékenységében működött közre. Mielőtt névtelen nyugdíjasként eltűnne, meghatározó könyvet ír a törvényszéki orvostanról.
E könyv azonban kísértetként tér vissza hozzá. Ennek alapján akad a nyomára Ben Bradley, a New York-i detektív, aki elviszi egy lepusztult szállodai szobába. Ott egy kádnyi savban egy nő holtteste hever, akinek vonásai eltűntek, fogai hiányoznak, ujjlenyomatai sehol. Tankönyvi gyilkosság ez és maga Pilgrim írta a könyvet."

3268096_4.jpg

Ami a könyvvel kapcsolatban megfogott, az a borítója. Élőben még gyönyörűbb.
A fülszöveget elolvasva, a történet Jojo Moyes stílusára emlékeztet, és egy kellemes romantikus könyvet sejtet.

"A tízéves Florianát rabul ejti a kis faluja mellett álló pompás toszkánai villa szépsége, és arról álmodozik, hogy egy napon majd ott lakik. Amikor Dante, a villa tulajdonosának fia behívja a lánykát, már tudja, hogy a sorsa ide köti, ehhez a fiúhoz. Ám miközben felnőnek, átlépnek egy láthatatlan vonalat, és veszélybe sodorják azt, amit a legfontosabbnak tartanak az életben..."

2652902_4.jpg

Barátnőm ajánlotta ezt a könyvet. A tartalmát és az értékeléseket olvasva, tudom hogy sírással teli, de mégis egy különleges szerelmi történetbe nyerhetünk betekintést. Az ilyen könyvek után tanulja meg az ember értékelni az igazán fontos dolgokat az életben, és néz más szemmel a világra.

"Szívszaggató történet a minden akadályt leküzdő szerelemről, és a legnehezebb döntésről, amit életünkben hozhatunk. Lucy Houstonnak és Mickey Chandlernek nem lett volna szabad egymásba szeretniük, még kevésbé összeházasodniuk. Mindkettejüket hibás génekkel sújtotta ugyanis a sors: a férfi bipoláris személyiségzavarral küzd, a nő családjában a mellrák szedi áldozatait. Ám amikor Lucy huszonnegyedik születésnapján útjaik összetalálkoznak, fellángol a szikra, és többé le sem tagadhatják az egymás iránti vonzalmukat..."

collage_3.jpg

A Nyárutó könyv volt az, amire felfigyeltem főként a borítója miatt. Utána láttam, hogy ez Mary Alice Monroe 3 kötetes sorozata.
A trilógia három lánytestvér, Dora, Carson, Harper és nagyanyjuk édes-bús történetéről szól.

rfe.jpg

És a végére hagytam a jelenlegi kedvencemet, amivel kezdeni fogom a szeptemberi olvasást.
Már a borítója is ínycsiklandozó, a történet pedig mézes-mázas :)
Issy Randallt, a Cupcake Kávézó büszke tulajdonosa, aki megnyitja álmai cukrászdáját. Minden bátorságára - és cukrásztudományára - szüksége van, hogy elkerülje a katasztrófát... Finom ráadás süteményreceptek a könyvben!

"Csak" ennyi van a szeptemberi hónapra :)

De sajnos nem vagyok időmilliomos, így örülök, ha ezek közül 4-et el fogok tudni olvasni.

Remélem kedvet kaptatok valamelyikhez, vagy segíteni tudtam abban, mit is olvassatok el legközelebb!

Az értékelések és beszámolók pedig készülnek, jönnek, ahogy olvasom a könyveket.

Szép napot Nektek!

13900298_1418406488174643_9216861332493637375_n.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://olvasoleanyka.blog.hu/api/trackback/id/tr6611678253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása