Olvasóleányka

Könyvértékelés: Stephenie Meyer - A Vegyész

2016. december 11. 22:34 - Olvasóleányka

15416820_1513619772000393_242889786_n.jpg

A novemberben megjelenő könyvek közül Stephenie Meyer könyvét vártam a legjobban.

Az írónőtől eddig még csak jó könyvet olvastam. A Twilight sorozat sokakat megoszt, de szerintem a romantikus lelkű lányokat mind levette a lábáról.
A Burok pedig akármilyen elvont is volt, engem beszippantott.

Olvasva a műveket, bátran kimerem jelenteni, hogy Stephenie is nagy valószínűséggel romantikus alkat :) Mindegyik mű központi eleme a szerelem. Méghozzá az a fajta, ami a legvalószínűtlenebb, hogy kialakulhat a szereplők között.

A fülszöveget elolvasva egyből felkeltette az érdeklődésemet. Sőt! Teljesen felcsigázott.

"Letehetetlenül izgalmas regény egy okos és elszánt nőről, aki valaha titkos ügynök volt, de most folyamatos életveszélyben, korábbi megbízói elől bujkál. Az amerikai kormánynak dolgozott, de ezt nagyon kevesen tudják róla. A szakmája egyik legkiválóbb tehetsége volt, egy olyan részleg legféltettebb titka, amelynek még neve sincs. Amikor pedig kockázati tényezővé vált, figyelmeztetés nélkül törtek az életére. Azóta ritkán marad egy helyen, és állandóan megváltoztatja a nevét. Megölték az egyetlen embert, akiben bízott, de ő még mindig fenyegetést jelent volt megbízóinak, mert tud valamit, amit nem kellene. Holtan akarják látni. Méghozzá hamar. Amikor a korábbi felettese felajánlja a kiutat, ő belátja, hogy nincs más választása. El kell vállalnia egy utolsó ügyet. De az információ, amelynek birtokába jut, csak még veszélyesebb helyzetbe sodorja. Élete legkeményebb harcára készül. Késlekedés nélkül veti bele magát a dolgok közepébe, ám hamar beleszeret egy férfiba, aki jelentősen rontja a túlélési esélyeit. Amint a lehetőségei elfogynak, kénytelen lesz úgy használni a különleges képességeit, ahogy a legszörnyűbb álmaiban sem képzelte volna."

15403084_1513619675333736_369875849_n.jpg

Én odavagyok minden nyomozós, CIA-s, FBI-s sztoriért. Sorozatok közül nagy kedvencem a Castle, és könyvekben is valószínűleg ezért szeretem annyira a krimiket, mert mindig meg kell találni ki a hunyó.

A főszereplőnk Alex, de még sok neve van, amit az évek alatt használt. Főleg mióta bujkál a volt főnökei elől. Miután megölték a munkatársát, ő vált a következő célponttá, hisz titkos munkája során túl sokat tudott meg. A kormánynak dolgozott a terrorelhárítási csoportnál. Pontosabban, ő szedte ki az információt a túszul ejtett ellenségekből. A szakmájában ő volt a legprofibb, nem hiába hívták őt a Vegyésznek. Különböző kémiai vegyületeknek köszönhetően tudta megtörni a legkeményebb katonákat is.
Az évek alatt Alex teljesen belejött a rejtőzködésbe, hogy sehol ne hagyjon nyomot, és hogy a lehető legnagyobb biztonságban legyen.
Nagyon tetszett a paranoiássága, hogy olyan módon rejtette el a "fegyvereit", ami egy laikusnak soha nem tűnne fel. Vagy, ahogy és ahányszor a külsejét tudta változtatni. Az ilyen engem mindig teljesen lenyűgöz és rabul ejt.

A csavar akkor kezdődik, amikor volt munkáltatója kapcsolatba lép vele, és felajánl neki egy utolsó munkát, ami által Alex megválthatja a szabadságát. Hiába keresi a buktatókat, a csapdát, nem találja, így elfogadja a megbízást.
Rossz döntés volt. Ekkor kezdődik újra a menekülés és rejtőzés, de nem is akárhogy. És innen nem mennék már bele a részletekbe, hogy ne rontsam el a Ti izgalmatokat sem olvasás során.

Annyit jegyeznék csak meg, ami a fülszövegből is kiderül, hogy akibe Alex szerelmes lesz, nekem végig gyanús volt. Annyira valószínűtlennek tűnt ez a szerelem, hogy az az érzés volt bennem, biztos csapda lesz. Hogy bejött e ez a megérzés vagy sem, megtudhatjátok a könyvből :)

15401212_1513619805333723_1158298128_n.jpg

A könyv eleje és vége nagyon izgalmas volt, le se tudtam tenni. A középső rész is olvastatta magát, de azért voltak benne nyugisabb részek.

Alex személyisége nekem nagyon tetszett. Nagyon hitelesen volt megtestesítve, mint gyakorlott bujkáló, mint profi vallató.
A többi főszereplőről nem írnák konkréten, viszont ők is nagyon jó kidolgozottak. Összetett személyiségek, egy-egy jellemvonásban nagyon eltérőek, mégis remek kiegészítései egymásnak. Olykor viccesek is, méghozzá annyira, hogy hangosan felnevettem :)

Stephenie Meyer számomra ismét nekem okozott csalódást. Sőt! Egyre nagyobb rajongója leszek. Ha pár évente kiad egy-egy könyvet, és mind megüti ezt a színvonalat, biztos, hogy el fogom őket olvasni.

A Vegyész remek krimi volt, kellő háttérinfóval, jól felépített karakterekkel, izgalmas fordulatokkal. A könyv befejezése után egy kis idő elteltével elkezdenek hiányozni a karakterek, és hogy nem olvashatjuk tovább a történetüket! :)

Köszönet a kiadásért az Agave Könyvek kiadónak!

15401403_1513619698667067_392136761_n.jpg

Kellemes ünnepi készülődést Nektek!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://olvasoleanyka.blog.hu/api/trackback/id/tr2312040653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása